Ragga jam

Ragga Jam е нов стил танцување креиран во Париз и припаѓа во групата на улични танци („street dance“).

Името на танцот доаѓа од Ragga (ragamuffin/реге-рап) и jam (мешавина на влијанија).
 Креатор на Ragga Jam e Лор Кортелемон (Laure Courtellemont), танчар, кореограф и педагог од Франција.

Овој стил е инспириран од музиката и танцот Ragga-Dancehall од Јамајка. Ragga jam е афројамајкански уличен танц збогатен со елементи од хипхоп, џез и други африкански танци.

Ragga Jam се танцува на Dancehall музика.

Акцентот се става на изолација на колковите и на градниот кош, како и на движењето на нозете, кое e многу значајно. Овој танц на танчарите им овозможува слобода на изразување, богата и оригинална кореографија, и ги исполнува со позитивната енергија на духот на оваа музика.

Hip Hop

Hip Hop спаѓа во групата на улични танци се изведува на хип хоп музика произлезен како дел од хип хоп културата.

Breaking

Breakdance (Breaking) е атлетски стил на уличен танц. Овој тип на танц од 2024 год официјално ќе биде присутен како спортска олимписка дисциплина на Олимписките игри во Париз