Приватни часови

Приватните тренинзи се одвиваат во присуство на еден или на двајца тренери. 
Наменети се за сите оние кои се натпреваруваат како спортски танцови двојки како и во соло танцување.


Целта е што побрзо подетално и поефикасно совладување на сите технички елементи и креирање на индивидуални кореографии.


Ваков тип на часови освен спортските танчари може да посетуваат и рекреативци.